Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2013

         Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2013 
      Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στα  Μουσεία όλης της χώρας

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, η είσοδος σε όλα τα Μουσεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.  Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων MERA MOUSEION 2013

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (INTERNATIONAL COUNCIL OF MUSEUMS – ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Τιμώμενο Μουσείο για το 2013 είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, όπου στις 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού. 
Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα την ενδιαφέρουσα εξίσωση: 
«Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα)=Κοινωνική Αλλαγή»
Τα μουσεία στις μέρες μας δεν βασίζονται μόνο στον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαφυλάσσουν και εκθέτουν, αλλά και στη ζωντάνια των δράσεών τους. Οι παραδοσιακές αξίες της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα συμβάλλουν στην ανανέωση των Μουσείων και τη συνεχή επικοινωνία τους με το κοινό.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα του ICOM ανακοινώνουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Μουσεία όλης της χώρας για το διάστημα 10-31 Μαΐου.
 Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Mουσεία και Iδρύματα σε όλη την Ελλάδα.