Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Μονοπάτι Παρνασσού (Δ) / 1η και 2η Ημέρα Κυριακή 28/5/2013 Δ. Καλπύρης

 ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 1η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/4/2013

    Με τον καλλίτερο τρόπο ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 27.04.2013 ο φετεινός ορεινός αγώνας "ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ" στην Αμφίκλεια, αφού με εμπνευσμένη πρωτοβουλία των διοργανωτών αλλά και την στήριξη των χορηγών, απλώθηκε και αγκάλιασε ότι ποιό πολύτιμο έχει ένας τόπος δηλαδή τα παιδιά. Οι τρείς αγώνες δρόμου για παιδιά που πραγματοποιήθηκαν μέσα στους δρόμους της κωμόπολης και ειδικότερα στον παραδοσιακό οικισμό, δημιούργησαν εκπληκτικές εικόνες ουσιαστικής συμμετοχής, υγιούς αθλητισμού, άμιλλας και επιβεβαίωση από τα παιδιά, του Σπαρτιατικού: "άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες." Αυτές τις εικόνες που είναι δύσκολο να περιγραφούν, είτε με λόγια είτε και με φωτογραφίες, αν τις τοποθετήσουμε στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα στον τόπο μας, αποκτούν πραγματικά τεράστια σημασία. Πολλά τα μπράβο στον "ΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟ" Αμφίκλειας, στα παιδιά  και ακόμα περισσότερες οι ελπίδες για καλλίτερους Νεοέλληνες σύντομα. Η προσφορά των εθελοντών, στην πραγματοποίηση των παραπάνω αγώνων με άψογο τρόπο και με ασφάλεια για τα παιδιά, κρίνεται ανεκτίμητη. Για την συνέχεια, την Κυριακή 28.04.2013 με τους δύο πλέον αγώνες (άλλη καινοτομία,) ευχές για καλή επιτυχία.
Δ. Καλπύρης Αμφίκλεια 




ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2ηΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/4/2013
 Ένα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" της Αμφίκλειας για την άψογη οργάνωση του αγώνα "ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2013", την τέλεια σηματοδότηση και την λειτουργία του μονοπατιού, αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στους δεκάδες εθελοντές, ίσως και εκατοντάδες, που στήριξαν αυτόν τον πολύ όμορφο αγώνα.
    Συγχαρητήρια παιδιά!!
    Στέφανος Σταμέλλος
    Τα παραπάνω λίγα λόγια (μέσω email) ενός δρομέα του σημερινού αγώνα στην Αμφίκλεια, δίνουν το μέτρο της τεράστιας οργανωτικής και αθλητικής επιτυχίας του θεσμού, ο οποίος έχει πλέον ενσωματωθεί με τον δημιουργικότερο τρόπο στο DNA της τοπικής κοινωνίας.
Επειδή το οπτικό υλικό από τις διάφορες φάσεις του αγώνα είναι κυριολεκτικά άπειρο, προς το παρόν παρουσιάζονται μερικά στιγμιότυπα, κυρίως από τις απονομές.