Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Φτιάχνοντας ένα Μουσείο Σχολικής Ζωής στην Αμφίκλεια!

Με την Α΄Τάξη του Δ.Σχ. Αμφίκλειας στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα "Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ να πηγαίνω στο σχολειό να μαθαίνω γράμματα ..." ασχοληθήκαμε  με την εκπαίδευση σε άλλα σχολεία του κόσμου, με την ιστορία του σχολείου μας, επισκεφτήκαμε τα σχολεία της Αμφίκλειας...και θα δημιουργήσουμε ένα Μουσείο Παιχνιδιών το οποίο να ανάλογα με το υλικό που συγκεντρωθεί ή θα παραμείνει στο σχολείο ή θα εμπλουτίσει τις συλλογές του Λαογραφικού Μουσείου.Ένα μικρό Μουσείο Παιχνιδιών σε μία γωνιά του σχολείου είχαμε φτιάξει με την Ε΄τάξη (2013-14) στα πλαίσια του προγράμματος "Διαγενεακή Προσέγγιση της Ιστορίας της Αμφίκλειας". Όταν έγινε η εκδήλωση του Λυκείου για την Ιστορία του σχολείου προτάθηκε να γίνει και εδώ Μουσείο Σχ. Ζωής.
Πέρισυ μαζί με τους μαθητές της ΣΤ΄Τάξης και τη βοήθεια του κ. Β. Σακκά καταγράψαμε την ιστορἰα του Δ. Σχολείου και δημιουργήσαμε Μουσείο Σχολικής Ζωής στην Ελάτεια.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να φτιάξουμε όλοι και εδώ ένα Μουσείο, ας δημιουργήσουμε τη σχολική τάξη περασμένης εποχής σε συνεργασία με το Δήμο, τις άλλες Σχολικές
Μονάδες, το Λαογραφικό Σύλλογο, το Σύλλογο Γυναικών... Τα πράσινα ξύλινα θρανία, οι σχολικές ποδιές,φωτογραφίες, τετράδια, λευκώματα, φυτολόγια, κ.ά. που θα βγουν από ξεχασμένα μπαούλα θα γεμίσουν με γλυκιές αναμνήσεις τους μεγαλύτερους, ενώ παράλληλα θα φανερώσουν στους μαθητές το σχολείο του χτες. Το πιο σημαντικό από όλη αυτή τη δραστηριότητα θα είναι η συνεργασία και η συμμετοχή των μαθητών όλου του σχολείου στην προσπάθεια συλλογής του υλικού με την πρόθυμη στήριξη από τους γιονείς και τους παππούδες των μαθητών.Γι αυτό όποιος έχει υλικό ας επικοινωνήσει μαζί μας.
Ευγενία Πανουργιά 
Εκπαιδευτικός Α΄Τάξης