Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μονοπάτι Παρνασσού (Α) (εικόνες- καθαρισμός-προκήρυξη αγώνα 2013-running news 2007-2012)


Μονοπάτι Παρνασσού


Το Μονοπάτι Παρνασσού είναι ένας ορεινός αγώνας δρόμου. Ξεκίνησε το 2007 και γίνεται μία φορά το χρόνο την άνοιξη.
 Ο αγώνας ξεκινάει από την κάτω πλατεία της Αμφίκλειας , περνάει από τη θέση ¨Αλωνάκι¨ και ανηφορίζει απότομα μέχρι τη βρύση της Παναγίας Ιερουσαλήμ.Aπό εκεί κατεβαίνοντας τη σάρα περνάει από το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, κάνει ένα μεγάλο κύκλο γύρο από τη ¨μεγάλη Τούφα¨ και αφού ξαναπεράσει από τον Αϊ-Γιάννη,κατηφορίζοντας, περνάει από το ¨Σταυρό¨, το ¨πλάι¨ του χωριού και καταλήγει από όπου ξεκίνησε στην πλατεία.
 Η διαδρομή έχει μήκος 24  χιλιόμετρα και υψομετρική διαφορά ανάβασης 1500  μέτρα περίπου.
Από φέτος διοργανώνεται και μία μικρότερη διαδρομή 11  χιλιομέτρων.
 Την προηγούμενη μέρα διοργανώνεται αγώνας για  εμάς τα παιδιά του  Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου.
Συμμετέχουν περισσότεροι από  300 αθλητές .
Το ρεκόρ του πιο γρήγορου αθλητή του μεγάλου αγώνα είναι δύο ώρες  και ένα τέταρτο περίπου.
Για την καλή διεξαγωγή του αγώνα εργάζονται πολλοί εθελοντές.
Ε΄ Τάξη / Αντώνης





http://www.runningnews.gr/item.php?id=11393

Μονοπάτι Παρνασσού 2007

Θεοδώρου και Δόμβρου νικητές στον Παρνασσό

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή και το Μονοπάτι Παρνασσού 2007. Την έκπληξη έκανε ο Ζαχαρίας Θεοδώρου που αναδείχτηκε μεγάλος νικητής με χρόνο 2.10.09 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αλέξης Κονταράτος (2.16.02) και τρίτο το μεγάλο φαβορί του αγώνα τον Νίκο Καλοφύρη (2.17.30). Στις γυναίκες ξεχώρισε η Ανδριανή Δόμβρου που κέρδισε με 2.48.23 αφήνοντας πολύ πίσω τις υπόλοιπες κοπέλες. Η ΤζένηΣταματελοπούλου ήταν 2η με 3.07.08 ενώ τρίτη σε 3.10.56 τερμάτισε η Ναταλία Παπουνίδη. Οι πρώτοι νικητές κέρδισαν δωροεπιταγές 500-300-200 ευρώ και 3κιλο-2κιλο-1 κιλό μέλι αντίστοιχα προσφορά από τοπικό μελισσοκόμο παραγωγό. Οι αθλητές 185 αθλητές που πήραν μέρος στον αγώνα έμειναν ικανοποιημένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και από τη δυσκολία του αγώνα που φαίνεται να τον καθιερώνει σαν ακόμα έναν αυθεντικό αγώνα βουνού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://www.runningnews.gr/show_apotelesma.asp?id=149&parent=home&type=apotelesma

Μονοπάτι Παρνασσού 2009

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές έγινε το πρωί στην Αμφίκλεια, ο 2ος αγώνας ορεινού δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού». Η οργάνωση ήταν υποδειγματική και οι συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τους 150, κατευχαριστήθηκαν τον αγώνα. Διοργανωτής ήταν ο τοπικός Δήμος Αμφίκλειας με την συνεργασία του Δήμου Παρνασσού και του ΕΧΟΣ Αμφίκλειας

Σε αυτό το 1ο μέρος μπορείτε να δείτε εικόνες από την εκκίνηση και την χαρακτηριστική «Σαρα». Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε τη διοργάνωση και ειδικά τον φίλο μας Γιάννη Πανουργιά και τον Δήμο Αμφίκλειας.
Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
  Photo

Μονοπάτι Παρνασσού 2010

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε πίσω από την αψίδα 254 αθλητές να ξεκινούν με ενθουσιασμό για τα 24 χλμ του αγώνα. Από αυτούς τερμάτισαν μέσα στο χρονικό όριο 245 και 4 αργότερα.

Πρώτος στην κατηγορία ανδρών με μεγάλη διαφορά και χρόνο που δείχνει εντυπωσιακός τερμάτισε, άνετος ο Διαλεκτός Γιώργος με χρόνο 02:16:17 και ακολούθησαν ο  Χατζής Δημήτρης και ο Χριστάνας Αχιλλέας. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχτηκε η Συλαίου Ασημίνα με χρόνο 02:57:08 με δεύτερη την Κατσούλου Αριστοτέλα και τρίτη την Καβαλιεράτου Έλενα.



Μονοπάτι Παρνασσού 2011

Η εκκίνηση για το Μονοπάτι Παρνασσού βρήκε στην αφετηρία 223 αθλητές, αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του αγώνα. Μετά από την τεχνική ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής, οι αθλητές πήραν εκκίνηση και ξεκίνησαν για να καλύψουν τα 25,4 χιλιόμετρα μιας απαιτητικής διαδρομής που φτάνει σε υψόμετρο έως και τα 1470 μέτρα.
Νικητής στους άντρες ήταν ο Σταύρος Στεφανής με χρόνο 2 ώρες 34’ 27’’ και ακολούθησε ο Θανάσης Μακρυγιάννης με χρόνο 2ώρες 38’ 28’’ και Σλάβεκ Μάτρας με χρόνο 2 ώρες 38’ 35’’.
Στις γυναίκες πρώτη θέση κατέλαβε η Βίκυ Κολοβού με χρόνο 3 ώρες 11’ 08’’, δεύτερη τερμάτισε η Βασιλική Σταύρου με χρόνο 3 ώρες 14’ 32’’ και τρίτη η Μίνα Συλαίου με χρόνο 3 ώρες 15’ 29’’.
Τους αθλητές στη γραμμή τερματισμού περίμενε πλήθος κόσμου όπου και τους αποθέωσε για την υπερπροσπάθειά τους.

Μονοπάτι Παρνασσού 2012

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε πίσω από την αψίδα 254 αθλητές να ξεκινούν με ενθουσιασμό για τα 24 χλμ του αγώνα. Από αυτούς τερμάτισαν μέσα στο χρονικό όριο 245 και 4 αργότερα.

Πρώτος στην κατηγορία ανδρών με μεγάλη διαφορά και χρόνο που δείχνει εντυπωσιακός τερμάτισε, άνετος ο Διαλεκτός Γιώργος με χρόνο 02:16:17 και ακολούθησαν ο  Χατζής Δημήτρης και ο Χριστάνας Αχιλλέας. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχτηκε η Συλαίου Ασημίνα με χρόνο 02:57:08 με δεύτερη την Κατσούλου Αριστοτέλα και τρίτη την Καβαλιεράτου Έλενα.

Έπεσε λοιπόν και για φέτος η αυλαία του αγώνα στον Παρνασσό και η γεύση που μας άφησε ήταν γλυκιά. Πολύ περισσότερες συμμετοχές αθλητών στις δηλώσεις αλλά και στην εκκίνηση, περισσότεροι ορεξάτοι εθελοντές που βοήθησαν στην υλοποίηση του αγώνα, πολύς κόσμος στη διαδρομή και στον τερματισμό, πολύ καλός καιρός. Τα χαμόγελα στον τερματισμό και τα θετικά σχόλια που εισπράξαμε αποτελούν την καλύτερη ανταπόδοση των κόπων και των  προσπαθειών που καταβάλαμε όλοι εδώ στην Αμφίκλεια το προηγούμενο διάστημα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους αθλητές, τους εθελοντές, στους λίγους αλλά καλούς χορηγούς του αγώνα και στους θεατές που γέμισαν την πλατεία της Αμφίκλειας.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την άνοιξη του 2013 για έναν ακόμα αγώνα στον όμορφο Παρνασσό.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα
http://www.runningnews.gr/?id=11360

Σταθμός ανεφοδιασμού Άγιος Ιωάννης 2010 κ΄2011



Καθαρισμός και σηματοδότηση του μονοπατιού από εθελοντές








Μ Ο Ν Ο Π Α Τ Ι    Π Α Ρ Ν Α Σ Σ Ο Υ   2013  

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

http://dionysosamfiklias.gr/?page_id=865

Ο  «Αθλητικός  Σύλλογος  Αμφίκλειας o Διόνυσος »  προκηρύσσει  τον  6ο Ορεινό Αγώνα  Δρόμου «Μονοπάτι  Παρνασσού 2013″.

Φέτος θα διεξαχθούν  2 αγώνες:

          1 . Αγώνας  24,2  χιλιομέτρων.

         2Αγώνας  10,9  χιλιομέτρων.

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:  10:00 πμ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Πλατεία 25ης Μαρτίου (κάτω Πλατεία) Αμφίκλειας.

ΑΓΩΝΑΣ  24,2  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 24,2 χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και  άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση 1610 περίπου μέτρα. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο  και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Χρήσιμη θα ήταν για τους αθλητές η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την  προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης και μετά από αυτούς, στην πορεία των αθλητών χώροι απόθεσης σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν   και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον ή επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά.

 ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή του αγώνα είναι η διαδρομή του προηγούμενου αγώνα (2012).

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 5 ώρες. Θα υπάρχουν και ενδιάμεσα σημεία αποκλεισμού. Το πρώτο στα 10,8 km στον 4ο σταθμό τροφοδοσίας στις 3:30 ώρες και το δεύτερο στα 14,5 km στον 5ο σταθμό τροφοδοσίας στις 4:00 ώρες.

Αθλητές που φτάνουν στα σημεία αποκλεισμού μετά το αντίστοιχο χρονικό όριο, θα πρέπει να παραδώσουν τον αριθμό τους και θα μετακινηθούν στον τερματισμό με αυτοκίνητο της διοργάνωσης.

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις ενώ θα υπάρχουν πινακίδες ανά χιλιόμετρο.

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Θα υπάρχουν οι κατηγορίες: ανδρών και γυναικών ενώ μόνο για τους άνδρες θα υπάρχουν και οι ηλικιακές κατηγορίες:

  1. Νέων ανδρών έως 28 ετών.

  2. Ανδρών έως 40 ετών και

  3. Βετεράνων ανδρών άνω των 40 ετών.

 Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση  θα είναι 300 αθλητές/τριες. Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός συμπληρωθεί πριν τη λήξη των εγγραφών, οι εγγραφές θα διακοπούν.

 ΑΓΩΝΑΣ  10,9  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 10,9 χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και  άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση  790 μέτρα. Παρόλο το μικρό σχετικά μήκος της διαδρομής, αυτή κινείται σε πεδίο δύσκολο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Χρήσιμη θα ήταν για τους αθλητές η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την  προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης και μετά από αυτούς, στην πορεία των αθλητών χώροι απόθεσης σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν  και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον ή επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά.

 ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι του μεγάλου αγώνα. Προσεγγίζοντας τον σταθμό τροφοδοσίας 2 (υψομ. 990 μ.) η διαδρομή ακολουθεί τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής του μεγάλου αγώνα και επιστρέφει στην Αμφίκλεια.

Χρονικό όριο τερματισμού δεν υπάρχει.

 ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Θα υπάρχουν οι κατηγορίες: ανδρών και γυναικών.

 Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση  θα είναι 100 αθλητές. Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός συμπληρωθεί πριν τη λήξη των εγγραφών, οι εγγραφές θα διακοπούν.

 Για τους αθλητές που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος, είναι απαραίτητη εκτός από την εγγραφή τους και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του γονέα με θεωρημένο γνήσιο υπογραφής.

 Και για τους δύο αγώνες ισχύουν οι παρακάτω όροι:

 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος να επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου συμπληρώνοντας  την αίτηση συμμετοχής και διευκρινίζοντας απαραίτητα  ποιόν αγώνα αφορά η δήλωση. Θα διαρκέσουν από τη Παρασκευή 1 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει κατάθεση του ποσού συμμετοχής μέσα σε 5 ημέρες στο λογαριασμό του συλλόγου: Εθνική Τράπεζα 311 296010 97 I B A N λογαριασμού GR 47 0110 3110 0000 3112 9601 097   δικαιούχος Αθλητικός Σύλλογος Αμφίκλειας Διόνυσος. Στην κατάθεση πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται το όνομα του αθλητή. Η αποστολή της απόδειξης κατάθεσης δεν είναι απαραίτητη, θα πρέπει όμως να προσκομίζεται στην γραμματεία για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

 ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες και για τους δύο αγώνες είναι 10 Ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικά, και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, 17:00 – 21:00 και την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, 07:00 – 9:00  από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης με την αστυνομική ταυτότητα και την απόδειξη τραπέζης από την καταβολή της συμμετοχής.

 ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

 ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλια και κύπελα για τους τρεις πρώτους όλων των κατηγοριών.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ : Οι αθλητές δεν είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός σταθμών υποστήριξης. Στους σταθμούς θα υπάρχουν ενεργειακά τρόφιμα και νερό. Κατά την εξέλιξη του αγώνα υπάρχουν σημεία με πόσιμο τρεχούμενο νερό.

Για οικονομικούς αλλά κυρίως οικολογικούς λόγους, καθώς στους σταθμούς υποστήριξης χρησιμοποιούνται χιλιάδες πλαστικά ποτήρια δημιουργώντας μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών, η διοργάνωση αποφάσισε να μην προσφέρει νερό και ισοτονικό σε πλαστικά ποτήρια. Οι αθλητές θα πρέπει να μεταφέρουν δοχείο με το οποίο θα τροφοδοτούνται στους σταθμούς.