Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε ρωσικό έδαφος η Φλόγα...

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου στο Σότσι. Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Γνωστές προσωπικότητες από τη Ρωσία αλλά και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό μετείχαν στη λαμπαδηδρομία της 2ης ημέρας στη Μόσχα, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου Φεβρουαρίου στο Σότσι.
Πρώτη λαμπαδηδρόμος  ήταν η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της συγχρονισμένης
κολύμβησης, Αναστασία Νταβίντοβα, που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα από το βωμό στην Κόκκινη Πλατεία, την παρέδωσε στη γυμνάστρια Σβετλάνα Χόρκινα κι αυτή με τη σειρά της στον Αλεξάντερ Ζούκοφ, πρόεδρο της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε μία ημέρα νωρίτερα από την Κόκκινη Πλατεία, όπου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άναψε το βωμό σε ειδική εκδήλωση.

Τους επόμενους μήνες τη Φλόγα θα μεταφέρουν 14.000 λαμπαδηδρόμοι σε μια απόσταση 65.000 χλμ στη ρωσική επικράτεια για να φθάσει στο Σότσι, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης των Αγώνων στις 7 Φεβρουαρίου.
Μεταξύ άλλων, η Φλόγα θα περάσει από το Βόρειο Πόλο, την κορυφή του όρους Ελμπρούζ στον Καύκασο (5.642μ), τη λίμνη Βαϊκάλη, αλλά και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.



REUTERS / SERGEI KARPUKHIN