Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2013/14

                                                          Αρχαία Ολυμπία
                                                               Παναθηναϊκό στάδιο
 

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, καθώς σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (05/10) στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο έγινε η παράδοσή της.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Παναθηναϊκό στάδιο για να παρακολουθήσει την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. Η τελετή ξεκίνησε με την είσοδό του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανό καθώς και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο.
Στην συνέχεια της τελετής ακούστηκαν οι Εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και της Ρωσίας, που θα φιλοξενήσει στο Σότσι τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωθιέρεια, Ινώ Μενεγάκη άναψε την δάδα με την φλόγα στο κέντρο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου και μετέπειτα ακούστηκε ο υμνος των Ολυμπιακών Αγώνων...
 Πριν από την Τελετή, η ορχήστρα, η χορωδία και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και με σολίστ το βαρύτονο Δημήτρη Βουδούρη και τη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, ερμήνευσαν τα έργα: «Πέντε Ελληνικοί Χοροί για μεγάλη ορχήστρα» του Νίκου Σκαλκώτα και «Πολοβιτσιανοί Χοροί» του Alexander Borodin από την όπερα «Πρίγκιπας Ιγκορ». Τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας τραγούδησε ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς.

Τους επόμενους μήνες τη Φλόγα θα μεταφέρουν 14.000 λαμπαδηδρόμοι σε μια απόσταση 65.000 χλμ στη ρωσική επικράτεια για να φθάσει στο Σότσι, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης των Αγώνων στις 7 Φεβρουαρίου.
Μεταξύ άλλων, η Φλόγα θα περάσει από το Βόρειο Πόλο, την κορυφή του όρους Ελμπρούζ στον Καύκασο (5.642μ), τη λίμνη Βαϊκάλη, αλλά και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό...