Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2014-«Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας» το μήνυμα του ΟΗΕ.



20141DkdBfOVV-P4sAwGul_VBTl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ,αποτελεί ορόσημο για τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς συμβολίζει την ανάγκη συστράτευσης μπροστά στον κοινό στόχο για τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και την αειφορική διαχείριση του παγκόσμιου φυσικού μας πλούτου.
Περισσότερες από 100 χώρες τιμούν την ημέρα, υπενθυμίζοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του πλανήτη, ως το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.
«Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας»

Το μήνυμα αυτό επέλεξε ο ΟΗΕ για το 2014, προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.Στους κινδύνους που επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές είναι αφιερωμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Φοβίζει η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι έχει παγιωθεί η άνοδος της στάθμης της θάλασσας τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα μεγάλης κλίμακας.
Υπολογίζεται ότι σε όλο τον κόσμο 634 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές με μόλις 10 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας και κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, το ΥΠΕΚΑ, διοργανώνει σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης οι οποίες περιλαμβάνουν, διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο με θέμα «Το Περιβάλλον μου: τι θέλω να κρατήσει για πάντα – Τι θέλω να αλλάξει» και έναρξη του διαγωνισμού στις 5 Ιουνίουperivallon6-300x336