Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Παρέλαση Σκουπιδιών παντού!!! Θα βρεθεί ποτέ λύση;

Μείωση Σκουπιδιών! Επαναχρησιμοποίηση! Ανακύκλωση! Κομποστοποίηση!

Η  κοινωνία μας χρίζει περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για να ευαισθητοποιηθεί, να  αφυπνιστεί και να κατανοήσει το πρόβλημα, να γίνει υπεύθυνη και συνειδητοποιημένη ώστε να μειώσει αλλά και να διαχειριστεί σωστά  τα απορρίμματα.
Απαράδεκτες οι εικόνες από τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Ανάπτυξη και οικονομική ευημερία πρέπει να συμβαδίσουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής. Με γνώμονα την ανάπτυξη πρέπει να γίνει  άμεση παρέμβαση, να ληφθούν κάποια μέτρα... 
Μία ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια και να πραγματοποιηθούν ομιλίες...!!!
Θέλουμε:ΣΩΣΤΗ Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση, Μείωση του όγκου των σκουπιδιών, Ορισμό πράσινων σημείων, ....Καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου γύρω από την Αμφίκλεια (μία βόλτα θα σας πείσει!!! για τον στολισμό της φύσης απλόχερα από εμάς τους ίδιους...) και πολύπλευρη ενημέρωση από ειδικούς.
Το θέμα είναι ότι κάποιοι ξεκίνησαν, έκαναν μία ιδιαίτερα σοβαρή προσπάθεια και δεν υπήρξε συνέχεια!!! Ήδη υπάρχει στο Δήμο μας το επιτυχημένο μοντέλο ανακύκλωσης ... Ας το ακολουθήσουμε!!!
Γνωρίζουμε ότι οι υπεύθυνοι του Δήμου έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες και είμαστε σίγουροι ότι  προσπαθούν και θα προσπαθήσουν για ένα  καλύτερο αύριο.
Όμως οφείλουμε και εμείς ως Δημότες να σεβόμαστε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!!! και να μην ρίχνουμε απορρίμματα οπουδήποτε...