Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κίνα: Σιδερένια σκάλα για τους "ορειβάτες" μαθητές που ανεβοκατεβαίνουν γκρεμό... 800 μέτρων!!!

Οι μαθητές οι οποίοι ζουν στο μικρό χωριό Atuler στην επαρχία Σετσουάν, το οποίο λόγω της επικίνδυνης θέσης του αποκαλείται «χωριό στο γκρεμό»,προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους ανεβοκατέβαιναν  σε επικίνδυνες ξύλινες σκάλες σε έναν γκρεμό ύψους 800 μέτρων.
Όταν οι φωτογραφίες του βραβευμένου Κινέζου φωτογράφου Chen Jie J δόθηκαν στην δημοσιότητα και ο ίδιος μίλησε για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι μικροί μαθητές σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα Guardian, οι κινεζικές αρχές ευαισθητοποιήθηκαν και κατασκεύασαν μια σιδερένια σκάλα, η οποία αντικατέστησε τις επικίνδυνες αυτοσχέδιες ξύλινες σκάλες σε έναν γκρεμό ύψους 800 μέτρων.

Η νέα σκάλα μείωσε επίσης κατά μία ώρα την μέχρι πρότινος δίωρη διαδρομή των παιδιών στο σχολείο. Όμως, δεν είναι μόνο οι μαθητές που διέσχιζαν με τις αυτοσχέδιες σκάλες τον γκρεμό αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, όταν είχαν ανάγκη να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο.Στο χωριό ζουν 72 οικογένειες που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με αγροτικές εργασίες και ανήκουν στην μειονότητα Yi, μέλη της οποίας ζουν επίσης στο Βιετνάμ και στην Ταϊλάνδη.
Πhttps://politis.com.